Als tijdgeestwatcher en strateeg wil ik up to date blijven, niet alleen via internet, maar ook door regelmatig op stap te gaan om zelf de nieuwe trends en concepten te ervaren. Daarom investeer ik elk jaar in een trendreis om verse inspiratie en trendinsights op te doen.
Dit keer weer naar de VS, omdat daar de dynamiek (in de steden) hoog ligt. In de huidige tijdgeest ontstaan veel nieuwe ontwikkelingen aan de westkant van de VS. Na vorige keer San Francisco en Los Angeles, staan nu Seattle en Portland op het programma. Ik eindig altijd in New York, omdat daar de trends samenkomen en je kunt zien welke echt relevant gaan worden.

Ik neem jullie graag in zes delen mee op mijn trendreis door deze drie steden. Over veel zaken die ik laat zien heb je waarschijnlijk net als ik al gelezen of misschien zelfs al ervaren. Ik probeer in ieder geval de relevantie van bepaalde ontwikkelingen te benoemen.

Deel 1 speelt zich af in Seattle, de thuisstad van onder meer Amazon en Starbucks. Zo neem ik je mee naar de net geopende offline bookstore van Amazon, waar ik Alexa heb ontmoet.

Ik heb ook een bezoek gebracht aan de flagship store van Starbucks (the Roastery & Tasting room) en benoem een aantal speerpunten van Starbucks, maar ook de belangrijkste trend volgens Brian Marr (Smashing Ideas) en de opmars van de energy market.

Klik hier voor Deel 2 Seattle: https://youtu.be/MQ9u9ejmu2E

Shares